Grastapijt

Prijzen wanneer u graszoden laat leggen

Een gazon, klein of groot, geeft een goede ruimtelijke werking aan een tuin. Het heeft ook in de winter kleur en 's zomers is het heerlijk koel aan de voeten en ideaal om op te spelen, want het is een veerkrachtige ondergrond waarin ook nog attributen zoals tentharingen kunnen worden gestoken. Maar hoe intensiever het gebruik, hoe minder mooi het gazon eruit zal zien.

Gemiddelde prijzen

Toch is een gazon in eerste instantie in aanleg goedkoop. De prijzen voor het leggen van graszoden variëren tussen de € 5.00 en € 8.00 per m². Dat is ook een reden waarom er zoveel zijn in Nederland. In kleinere tuinen voldoet het op den duur minder en als er wat geld beschikbaar komt zien we dikwijls dat het gazon alsnog wordt vervangen door verhardingen of niet meer wordt opgenomen in een nieuwe aanleg. Het wekelijks maaien zal daar ook een aandeel in hebben. Een gazonnetje van 2 x 3 meter in de voortuin wordt een lastig bezit als men elke week met de maaier door de gang en de hal moet om de sprieten op de gewenste hoogte te brengen. Kortom: een gazon voldoet alleen op den duur als het een visuele functie heeft en dus mooi is of als het een praktisch gebruik toelaat en in dat geval moet het niet te klein zijn. Zulke prachtige gazons als in Engeland zien we hier bijna niet. Mooie gazons vragen dan ook de nodige verzorging.

U wilt uw gazon aan laten leggen door specialisten? Rechts op deze pagina vindt u gespecialiseerde graszodenbedrijven bij u in de buurt.

Tuinpedia.nl screenshot website

Zelf graszoden leggen? Een uitgebreide instructie vindt u hier!

Zelf graszoden leggen?

Tuinpedia.nl
button
Graszodenbedrijven.nl screenshot website

Op Graszodenbedrijven.nl vindt u direct alle leveranciers en kunt u meteen een offerte aanvragen!

Direct een vrijblijvende offerte aanvragen bij leveranciers?

Graszodenbedrijven.nl
Button
Graszoden-prijzen.nl screenshot website

Alle graszodenleveranciers in Nederland per provincie! Aanrader!

Zoekt u een graszodenleverancier?

Graszoden-prijzen.nl
Button